Császári Csemege

extrudált termékek gyártása

Bemutatom neked milyen termékeket gyártunk.

 

 

 

 

 

Gabonapehely: Az egészséges táplálkozás központi elemei a gabonák, mivel magas a rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyag tartalmuk, valamint szénhidrátösszetételük kedvező.
Könnyen emészthetőek, laktatóak, változatosan lehet őket elkészíteni, nem puffasztanak, zsírtartalmuk alacsony.

Ízesített extrudált kukoricapelyhek:
Többféle ízesítésben kaphatóak, természetes ízesítéssel.

– sós, mogyorós, paprikás, sonkás, pizzás, sajtos, mexikói fűszeres, vegyes-gyümölcs ízű.

Reggeliző pelyhek, gabonapelyhek:
Tejjel, vagy magában is finom, kifejezetten reggelire ajánlott termék.

– kakaós, kakaós- mogyorós, csokis, kakaós-vaníliás-fahéjas

Bio termékek:
Köles alapanyagra, ami szintén gluténmentes termék, gyártunk BIO tanúsítvánnyal rendelkező snackeket.

– enyhén sós, mogyorós, paprikás, Barbeque-s.

A kölesről: Méltatlanul elfeledett ősi gabonafélénk, ami a hajhullástól kezdve az immunerősítésig számos betegségben lehet segítségünkre. Itt az idő, hogy kikerüljön a lebecsült élelmiszernövények sorából!
A köles sok kovasavat tartalmaz, gazdag fluorban, kénben, foszforban is, és nem elhanyagolható vas-, magnézium-, kálium-, cink stb. tartalma sem. Ez az ásványi anyagokban való gazdagság indokolja, hogy fogyasszuk minél gyakrabban, hiszen a köles erősíti az immunrendszert, a kovasavak pedig az érfalakra, a kötőszövetekre, a hajra és a körmökre vannak jó hatással. Fluortartalmának köszönhetően segít megerősíteni a fogzománcot, megelőzi a fogszuvasodást. Kölesben gazdag étrend mellett a gyulladásos állapotok (pl. hólyaggyulladás) is gyorsabban gyógyulnak, B-vitaminjai pedig az idegrendszerre gyakorolnak kedvező hatást.

A köles szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Lúgos kémhatású, ezért természetgyógyászok szerint kiemelt szerepe lehet testünk sav-bázis egyensúlyának fenntartásában. Könnyen emészthető, nem okoz gázképződést. Különösen alkalmas kisgyerekek, növekedésben lévő fiatalok, kismamák és betegek táplálására.